2019-03-07 14:14:23• hírek • közlemény

Megmérettetnek az örökségvédő diákcsapatok

Szatmárnémeti ad otthont az Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket vetélkedő Észak-erdélyi regionális döntőjének. A rendezvény március 10-én 12.00 órától kezdődik a Dinu Lipatti Filharmóniában.

A 2018-2019-es tanévben több mint 600 fiatal kapcsolódott be az első romániai, hivatalosan elismert örökségvédelmi versenybe, az Örökségünk Őreibe, amit európai sikertörténetként, példaértékű programként említenek az Európai Unióban.
 

A regionális döntőben Bihar, Kolozs és Szatmár megyékből továbbjutott csapatok mérik össze tudásuk, kreativitásuk és ügyességük. Bihar megyét a nagyváradi Művészeti Líceum, Kolozs megyét a szamosújvári Kemény Zsigmond Elméleti Líceum és a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium, Szatmár megyét pedig a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium valamint a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum örökségvédő csapatai képviselik. A csapatok egyenként egy-egy maximum 10 perces színdarabbal állnak a közönség elé, amelyben bemutatják mindazt, amit örökségvédőkként tevékenykedtek az elmúlt időszakban. A nyertes csapat egy háromnapos Brüsszeli tanulmányúttal lesz gazdagabb, amelyet Winkler Gyula EP képviselő ajánlott fel.
 

A rendezvényre a belépés díjtalan. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: